Feed on
Posts
Comments

Archive for the 'Ελλάδα' Category

Την αναγκαιότητα της «δημιουργίας ενιαίου φορέα τουρισμού για την Κρήτη σε μία περίοδο όπου αλλάζουμε στρατηγική, αλλάζουμε στόχους, φτιάχνουμε μια νέα ταυτότητα για την Ελλάδα», επεσήμανε, από το Ρέθυμνο, δεύτερο σταθμό της επίσκεψης του στην Κρήτη, ο υφυπουργός Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, χθες το απόγευμα.
Ο υφυπουργός συναντήθηκε με φορείς και τουριστικούς παράγοντες του νομού σε σύσκεψη [...]

Read Full Post »

Του ΚΩΣΤΑ ΜΟΣΧΟΝΑ – Ελευθεροτυπία 5/10/10
Ο τουρισμός στη χώρα μας πηγαίνει κάθε χρόνο και χειρότερα, αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών, έλλειψης πρωτοβουλιών, αύξησης του ανταγωνισμού, παραμονής σε λήθαργο, οικονομικής συγκυρίας και άλλων λόγων, που αντιμετωπίζονται κάθε φορά με αισιόδοξες δηλώσεις-φούσκες από την πλευρά των πολιτικών αρμοδίων και δακρύβρεκτους απολογισμούς από τους επαγγελματίες του κλάδου.
Το αποτέλεσμα είναι να [...]

Read Full Post »

Ήταν στη δεκαετία του ‘60, τότε που ο ελληνικός τουρισμός άνοιγε τα φτερά του, μαζί με τα φτερά της Ολυμπιακής, όταν ο ΕΟΤ επέλεξε στρατηγικά σημεία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος προκειμένου να δημιουργήσει τις πρώτες σοβαρές ξενοδοχειακές μονάδες. Σχεδιασμένα από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες της εποχής, τα 36 συνολικά ΞΕΝΙΑ που κατασκευάστηκαν σε ισάριθμες περιοχές της [...]

Read Full Post »

Σε αγαπημένο τόπο προορισμού αθλητών και ορειβατών από όλο τον κόσμο, μπορεί να μετατραπεί η περιοχή της Ελασσόνας, διότι διαθέτει θαυμάσια ιστορία, εξαιρετικά προϊόντα κι ένα μοναδικό περιβάλλον.
Ένα περιβάλλον που δεν είναι άλλο, από τις σπάνιες ομορφιές του μυθικού βουνού που απολαμβάνουν όσοι ανεβαίνουν στον Όλυμπο από την πλευρά της Ελασσόνας (ΚΕΟΑΧ, Κοκκινοπηλός, Ξερολάκι, καταφύγιο [...]

Read Full Post »

Read Full Post »

Το promotional video για την προώθηση της Αθήνας ως τουριστικός προορισμός, κέρδισε την 3η θέση στην κατηγορία «city tourism» στη φετινή έκθεση ITB 2010, στο Βερολίνο.
Δείτε το!

Read Full Post »

Η συζήτηση της πρόσφατης (Σεπτέμβριος 2008) εκδοχής της ΚΥΑ για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό (ΕΧΠΤ) γίνεται σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκόσμιες αλληλένδετες περιβαλλοντικές και οικονομικές κρίσεις με άμεσες και σημαντικές επιπτώσεις στην τουριστική δραστηριότητα. Έτσι αυξάνει ιδιαίτερα η βαρύτητα του ΕΧΠΤ ως νομοθετικού πλαισίου για τη διασφάλιση της αειφορικής [...]

Read Full Post »

Του Σταθη Κουσουνη – Καθημερινή
Λιγότερες αφίξεις ξένων τουριστών με μικρότερη διάρκεια διακοπών, κάμψη των κρατήσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μεγαλύτερη απώλεια στις τουριστικές εισπράξεις, μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον τομέα, καταλύματα που αδυνατούν να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους υπαλλήλους τους, κατασχέσεις σκαφών στον κλάδο του γιότινγκ, περιορισμός του έργου των ταξιδιωτικών γραφείων και [...]

Read Full Post »

Από μικρή μείωση 6,8%, η οποία μπορεί να φέρει αισιόδοξα μηνύματα για την κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού, χαρακτηρίστηκαν οι αφίξεις ξένων τουριστών στα ελληνικά αεροδρόμια το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
Σίγουρα πρόκειται για ένα ποσοστό, το οποίο, σε περίπτωση που δεν υπήρχε ο βομβαρδισμός απο τα media [...]

Read Full Post »

Ίδιες τιμές σε Έλληνες και ξένους τουρίστες ζήτησε από τους ξενοδόχους του Νομού Ζακύνθου η εκπρόσωπος των Ιονίων στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κ. Χριστίνα Τετράδη, με σκοπό να αποφευχθούν όσο το δυνατό περισσότερο οι απώλειες από τον εσωτερικό τουρισμό.
«Ο εσωτερικός τουρισμός που, σημειωτέον, αποτελεί σημαντικό τμήμα του όλου τουριστικού τζίρου [...]

Read Full Post »