Ενημέρωση
Σύγκριση Olympic Air - Aegean PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Νέα απο επιχειρήσεις
Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2010 03:25

Με αφορμή τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για το ενδιαφέρον συγχώνευσης των 2 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειων της Ελλάδας, σας παρουσιάζουμε μερικά χρήσιμα συγκριτικά στοιχεία για την Olympic Air και την Aegean.

Olympic Air - Aegean

(κάντε "κλικ" για μεγέθυνση)

 
Νεός ΤΟ για την Ελλάδα και Κύπρο PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Ελλάδα
Πέμπτη, 11 Φεβρουάριος 2010 10:34

cyprus_holidaysΈνας καινούργιος Tour Operator από το Ηνωμένο Βασίλειο, specialist για την Ελλάδα και την Κύπρο θα κάνει την εμφάνισή του, με την επωνυμία Dream Holiday, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον πρώην διευθύνων σύμβουλο της Libra Holidays, κύριο Άκη Κυπριανού.

 
Ορεινός Τουρισμός-Οικοτουρισμός PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Αφιερώματα
Τρίτη, 09 Φεβρουάριος 2010 10:18
Οι ορεινές περιοχές ανά τον κόσμο αποτελούν το δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό μετά τις ακτές και τα νησιά. Αντιστοιχούν στο 15-20% του ετήσιου παγκόσμιου τουρισμού. Η πιο σημαντική εναλλακτική μορφή τουρισμού για τη προστασία του περιβάλλοντος, είναι ο οικοτουρισμός.

Στο κείμενο αυτό, αναλύονται η έννοια και οι προϋποθέσεις του οικοτουρισμού, οι αλληλεπιδράσεις και αλληλεξαρτήσεις του καθώς θα μπορούσε να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη και την παράλληλη προστασία των ορεινών φυσικών και πολιτισμικών περιοχών, σε αντίθεση με τον ορεινό τουρισμό της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, που επίσης παρουσιάζεται.

addon

Διαβάστε τη μελέτη σε εικονική μορφή:


 

Ή κατεβάστε τη σε μορφή pdf, πατώντας εδώ.

 
"Πράσινα" Ξενοδοχεία και Βιώσιμη Ανάπτυξη PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Βιωσιμότητα & Τουρισμός
Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 13:59

sustainable_tourismΤα τρία μεγάλα online travel agencies (OTA) Travelocity, Orbitz και Expedia έχουν άρχίσει μια προσπάθεια για να προωθούν τα φιλικά προς το περιβάλλον ξενοδοχεία (green hotels - eco friendly hotels).  Το Travelocity έχει έναν κατάλογο "πράσινων" ξενοδοχείων που μπορεί να επισκεφθεί ο χρήστης μέσω του link "green travel" που βρίσκεται στην αρχική σελίδα του.

 
Αύξηση στην αναζήτηση ταξιδίων PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Νέες Τεχνολογίες
Σάββατο, 06 Φεβρουάριος 2010 17:14

google_queryΗ μηχανή αναζήτησης Google έχει καταγράψει για τον Ιανουάριο του 2010 μια ισχυρή αύξηση σε αναζητήσεις για διακοπές και ταξίδια σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα η αύξηση είναι 21% σε αναζητήσεις και 7% σε clicks, ενώ πέρυσι σε σύγκριση με πρόπερσι, για τον μήνα Ιανουάριο, η αύξηση ήταν μόλις 9%.

 
Ανάκαμψη τουρισμού στη Νοτιανατολική Ασία PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Κόσμος
Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2010 11:28

asia_pasificΟ τουρισμός, κλάδος ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει αρχίσει από τα τέλη του 2009 να παρουσιάζει άνοδο. Οι ειδικοί αναλυτές, αν και αισιόδοξοι, εκτιμούν ότι η βιομηχανία του τουρισμού θα χρειαστεί περισσότερο από ένα έτος για να ανακάμψει πλήρως.

 
Ταξιδιώτικοι πράκτορες εναντίον TUI και Thomas Cook PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Κόσμος
Πέμπτη, 04 Φεβρουάριος 2010 19:56

thomas_cook_agencyΤαξιδιωτικοί πράκτορες αρχίζουν να αντιδρούν ενάντια στους 2 μεγάλους, TUI και Thomas Cook, λόγω της τιμολογιακής πολιτικής που ακολουθούν σε κάποιες περιπτώσεις και είναι έτοιμοι να θέσουν το θέμα στον OFT (Office of Fair Trading) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο πράκτορες που "άνοιξαν" το θέμα είναι ο Chris Turner, διευθύνων σύμβουλος του Kitts Travel και ο διευθυντής του Stowaway Travel, Paul Stowe, οι οποίοι ευελπιστούν να αρχίσουν οι συνομιλίες τις προσεχείς εβδομάδες.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 8 από 18