Ενημέρωση
ΕΟΤ: Τα γραφεία, τα χρέη και οι εξώσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Πολιτική & Τουρισμός
Τρίτη, 15 Δεκέμβριος 2009 20:25

eot-brokenΜε στόχο τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών θα κλείσει το ένα τρίτο των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό μετά από εξαγγελία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου σε ομιλία του στο Ζάππειο. Ο ΕΟΤ είναι ένα από τα πολλά μέτωπα που φαίνεται να έχει ανοίξει η νέα κυβέρνηση κάτω από την πίεση περιορισμού των δαπανών και του χρέους, αλλά και της εξεύρεσης νέων πόρων.

 
Οι 10 Δημοφιλέστεροι Προορισμοί για το 2010 και ο Ηθικός Τουρισμός PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Κόσμος
Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2009 13:53

best-travel-2010Ο διεθνής τουριστικός οδηγός Lonely Planet ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες τα  δημοφιλέστερα ταξίδια, προορισμούς και εμπειρίες  για το 2010, ενόψει του ετήσιου καταλόγου για τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2010. Στην πρώτη δεκάδα λοιπόν με τις δημοφιλέστερες χώρες ποζάρει και η χώρα μας, ανάμεσα σε άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο γνωστές χώρες στον παραδοσιακό ταξιδιώτη.

 
Αναπαραγωγικός Τουρισμός PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Αφιερώματα
Τετάρτη, 09 Δεκέμβριος 2009 16:40

medical_tourismΗ έννοια του ‘ιατρικού τουρισμού' ή ‘τουρισμού υγείας', αντιστοιχεί σε οργανωμένο από μεσάζοντες τουρισμό για την εξυπηρέτηση αναγκών της υγείας. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινοφανές. Ήδη στην αρχαία Ελλάδα, κόσμος συνέρρεε στα γνωστά Ασκληπιεία της Επιδαύρου, της Περγάμου, της Κω, της Γορτυνίας και αλλού, αναζητώντας ανακούφιση και θεραπεία. Τα τελευταία όμως χρόνια, διευκολυνόμενο από την παγκοσμιοποίηση, τις μεγάλες διαφορές στο κόστος των ιατρικών πράξεων ανά περιοχή, τις ουρές αναμονής σε κάποιες χώρες αλλά και τις λαβυρινθώδεις νομικές διατάξεις, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.

 
Agent 2.0: Νέα εποχή για τους Ταξιδιωτικούς Πράκτορες PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Νέες Τεχνολογίες
Δευτέρα, 07 Δεκέμβριος 2009 21:08

airticketsΟι περισσότεροι ταξιδιωτικοί πράκτορες συμφωνούν ότι ξοδεύουν σχεδόν το ένα τέταρτο του διαθέσιμου χρόνου τους σε εργασίες που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας η τεχνολογία, με λίγη έως καθόλου συμμετοχή εκ μέρους τους. Το παραπάνω υπογραμμίζει μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η γνωστή για τον τουριστικό κλάδο εταιρία Amadeus.

 
Τουρισμός 2023: Μια Ματιά στο Μέλλον PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Αφιερώματα
Κυριακή, 06 Δεκέμβριος 2009 14:45

forfum_for_the_futureΟι περισσότεροι οργανισμοί πλέον αναγνωρίζουν οτι οι παγκόσμιες προκλήσεις όπως η αλλαγή του κλίματος, τα τρόφιμα, η διασφάλιση της ενέργειας και η αύξηση του πληθυσμού θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους. Ο ρόλος του Φόρουμ για το Μέλλον (Forum for the Future) είναι να βοηθήσουν αυτούς τους οργανισμούς να βρουν το δρόμο τους σε ένα βιώσιμο και επιτυχημένο μέλλον.

 
Ρόδος: Αύξηση θαλάσσιου τουρισμού PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Ελλάδα
Τετάρτη, 02 Δεκέμβριος 2009 22:51
marina_in_rhodesΑύξηση της τάξεως του 20% σημείωσε ο θαλάσσιος τουρισμός τον Νοέμβριο (2009) σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα στη Ρόδο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελέγχου Διαβατηρίων Λιμένος Ρόδου τον φετινό Νοέμβριο κατέπλευσαν στο λιμάνι της Ρόδου 31 κρουαζιερόπλοια, τα οποία μετέφεραν στο νησί 41.767 τουρίστες της μιας ημέρας, όπως ονομάζονται οι επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων. Το Νοέμβριο του 2008 κατέπλευσαν στο νησί 33 κρουαζιερόπλοια στα οποία επέβαιναν 34.578 άτομα.
 
Καθοδική πορεία για την ΕΞΑ-Α PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Οικονομία & Τουρισμός
Τρίτη, 01 Δεκέμβριος 2009 10:40

_logoΗ καθοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού που άρχισε από τα τέλη του 2008 συνεχίστηκε και για όλο το 2009 διαπιστώνει και η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής στην 40η ετήσια συνέλευση τους, στην οποία ζητούν την άμεση ενίσχυση της τουριστικής κίνησης.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΕΞΑ-Α, Γ. Ρέτσος δήλωσε ότι μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη υπήρχε 12% μείωση της πληρότητας και 8% μείωση στις τιμές ανά δωμάτιο. Το μεγάλο ζήτημα είναι κατά πόσο τα έσοδα θα μειωθούν ή όχι κάτω από 20%!

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 10 από 18