Ενημέρωση
Αφίξεις τουριστών στη Ρόδο PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Ελλάδα
Τετάρτη, 04 Αύγουστος 2010 19:02
rodos3Εντυπωσιακή αύξηση 11,45% σημείωσαν οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών στο νησί της Ρόδου τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2009, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το αεροδρόμιο «Διαγόρας».
Με βάση τα στοιχεία αυτά, που επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες των τουριστικών παραγόντων του νησιού, τον Ιούλιο ήρθαν με πτήσεις charter στη Ρόδο συνολικά 308.536 τουρίστες, ενώ τον ίδιο μήνα πέρσι ήρθαν 276.840 τουρίστες. Σημειώθηκε, δηλαδή, αύξηση ύψους 11,45%.

 
Αυξάνεται η μανία των Γερμανών για ταξίδια PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Κόσμος
Σάββατο, 31 Ιούλιος 2010 15:35
sunny_beachΟι Γερμανοί ταξιδεύουν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό από ποτέ άλλοτε, με τις πωλήσεις από τις κρατήσεις σαφώς υψηλότερες από οποιαδήποτε άλλη θερινή περίοδο των τελευταίων ετών και τις εκπτώσεις στις τιμές των τουριστικών πακέτων να ενισχύουν αυτή τη συμπεριφορά. Αυτό σημειώνεται σε έρευνα της GfK Travel Insights που δημοσιεύεται σήμερα υπογραμμίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία στην Γερμανία έχουν σαφώς ξεπεράσει την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση, σημειώνοντας μια αύξηση 6% για την τρέχουσα θερινή περίοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
 
Κόλπος Μεξικού: Το κόστος της πετρελαιοκηλίδας της ΒΡ για τον τουρισμό PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Βιωσιμότητα & Τουρισμός
Τρίτη, 27 Ιούλιος 2010 12:03

bp_artΈως 400.000 θέσεις εργασίας της τουριστικής βιομηχανίας βρίσκονται σε κίνδυνο από την πετρελαιοκηλίδα της BP σύμφωνα με τον οργανισμό ταξιδιών των ΗΠΑ.
Το εκτιμώμενο κόστος της κηλίδας ανέρχεται στα $22.7 δις και τουλάχιστον τρία χρόνια περιόδου αποκατάστασης, βάσει μιας μελέτης από το Οικονομικό της Οξφόρδης σχετικά με τις συνέπειες των 25 μεγαλύτερων ανθρώπινων καταστροφών.

 
European Travel Trends 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Οικονομία & Τουρισμός
Δευτέρα, 26 Ιούλιος 2010 11:19
Έντυπη έκδοση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (European Travel Commision) που αφορά τα στατιστικά και τις τάσεις που επικρατούν στον ευρωπαίκό τουρισμό για το έτος 2010. Στην αναφορά γίνονται συγκρίσεις με τα αποτελέσματα από προηγούμενες χρονιές καθώς και προβλέψεις για τα έτη 2010 και 2011. Μερικά χρήσιμα στοιχεία που απορρέουν από την έρευνα είναι:
  • Από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι 15 παρουσιάζουν αύξηση στις αφίξεις τουριστών το 2010.
  • Μέχρι τον Μάϊο του 2010, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία παρουσίασαν σημαντική ανάκαμψη.
  • Η πτώση του ευρώ και της στερλίνας έναντι του δολλαρίου, δείχνει ότι θα αυξηθούν οι αφίξεις στην Ευρώπη το δεύτερο μισό του 2010.
  • Προβλέπεται ότι οι συνολικές αφίξεις του 2010 θα έχουν μία αύξηση της τάξης του 3%, ενώ το 2009 παρουσίασαν πτώση 6%.
  • Το 2011 θα συνεχιστούν οι αυξητικοί ρυθμοί στις αφίξεις.

addon
Διαβάστε την έρευνα παρακάτω:


 
ΕΛΣΤΑΤ: Αφίξεις από το εξωτερικό για το α' τρίμηνο PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Ελλάδα
Κυριακή, 25 Ιούλιος 2010 15:54

chart_drop_thumbΜείωση 5,3% σημείωσαν το α' τρίμηνο εφέτος, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από τη δειγματοληπτική έρευνα συνόρων της Τράπεζας της Ελλάδος, που πραγματοποιείται στους συνοριακούς σταθμούς (αεροδρόμια, λιμάνια, οδικά και σιδηροδρομικά συνοριακά σημεία) της χώρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

 
Πρόγραμμα επιχορήγησης ασφαλιστικών εισφορών από τον ΟΑΕΔ PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Οικονομία & Τουρισμός
Τρίτη, 20 Ιούλιος 2010 19:01

hotel_in_greeceΑπό την 21 Ιουλίου οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας καθώς και οι νέες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής ή συνεχούς λειτουργίας μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο «Πρόγραμμα διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την επαναπρόσληψη 70.000 ανέργων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας» στο δικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στο πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

 
Πτώχευση του Viaggi del Ventaglio PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Νέα απο επιχειρήσεις
Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2010 19:07

ventaglio_viaggiΈνα χρόνο μετά τη πτώχευση του Todomondo και του Myair, που άφησαν "ξεκρέμαστους" χιλιάδες τουρίστες την περσυνή high season, η ιστορία επαναλαμβάνεται και τη φετινή σεζόν με το Viaggi del Ventaglio, μεγάλο Tour Operator της Ιταλίας, ο οποίος  μετά από 34 χρόνια λειτουργίας, από χθες κηρύχθηκε και επίσημα σε πτώχευση από δικαστήριο του Μιλάνου.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 3 από 18