Ενημέρωση
Η οικονομική κρίση επηρεάζει τους τουρίστες PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Οικονομία & Τουρισμός
Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2010 18:33

mykonosΣύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Tourism Panel της GfK υπάρχει ισχυρή ένδειξη ότι οι επικρατούσες απόψεις της κάθε χώρας για την ελληνική κρίση επηρεάζουν ευθέως μεταξύ των άλλων παραγόντων και το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

 
IATA - Αύξηση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης τον Φεβρουάριο 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Νέα απο επιχειρήσεις
Τετάρτη, 31 Μάρτιος 2010 15:12

iataΣύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της IATA (International Air Transport Association) η αεροπορική επιβατική κίνηση το Φεβρουάριο του 2010 αυξήθηκε κατά 9,5% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2009. Η αυξανόμενη ζήτηση καλύφθηκε με την πληρέστερη κάλυψη των ήδη υπαρχόντων θέσεων των αεροπλάνων και όχι τόσο λόγω της προσφοράς περισσοτέρων αεροπορικών θέσεων (αύξηση μόλις 1,9%).

 
Aquis Hotels & Resorts PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Αφιερώματα
Κυριακή, 28 Μάρτιος 2010 16:42
logo_aquisΔύο ακόμα ξενοδοχεία μπήκαν κάτω από την ομπρέλα του ξενοδοχειακού ομίλου Aquis Hotels & Resorts, γεγονός που κάνει τον όμιλο, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ξενοδοχειακό όμιλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Το ξενοδοχείο Miramare Wonderland στη Ρόδο, ιδιοκτησίας της κ. Τζίνας Μαμιδάκη και το Arina Sand στην Κρήτη, ιδιοκτησίας της κ. Μαριλένας Μαμιδάκη είναι τα νέα αποκτήματα της Aquis Hotels & Resorts.

 

 
Πτώση στις προκρατήσεις PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Ελλάδα
Σάββατο, 27 Μάρτιος 2010 10:39
__Ο κος Α. Ανδρεάδης, πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων), δήλωσε στο Reuters ότι οι προκρατήσεις για το 2010 είναι μειωμένες κατά 5-10% , αφού η δημοσιονομική κρίση και οι φόβοι για κοινωνικές αναταραχές λόγω των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης να επηρεάζουν τον κλάδο.

«Η συνολική εικόνα για το 2010 είναι ότι θα είναι μια χρονιά στα επίπεδα του 2009, με μια μικρή αύξηση στις αφίξεις και μια μικρή πτώση στα έσοδα [...] Σταδιακά η εκτίμησή μας είναι ότι η κατάσταση θα βελτιώνεται».

 
Η Ελλάδα χάνει, η Τουρκία κερδίζει PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Προορισμοί: Ελλάδα
Τρίτη, 23 Μάρτιος 2010 09:57

turkey-welcomes-logoΗ Τουρκία αναμένεται να απολαύσει ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα του πολυπόθητου ελληνικού καλοκαιρινού τουρισμού. Ο τουρκικός τουρισμός δείχνει να ευνοείται καθώς η αρνητική δημοσιότητα που προέρχεται από τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει η χώρα μας στρέφουν τους επισκέπτες στην απέναντι όχθη για τις διακοπές τους.

 
Web 2.0 και Τουρισμός PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Νέες Τεχνολογίες
Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2010 11:11

web2_0Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι στον τομέα του τουρισμού είναι η εξέλιξη του συμμετοχικού διαδικτύου (web 2.0). Το συμμετοχικό διαδίκτυο δεν είναι τίποτα άλλο από μια σύγχρονη μορφή του διαδικτύου και η χρήση νέων τεχνολογιών στα πλαίσια αυτά. Βέβαια, η έννοια του συμμετοχικού διαδικτύου δεν πρέπει να συγχέεται τόσο με την εφαρμογή των τεχνολογιών όσο με την αλλαγή που επέφερε στον τρόπο που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται οι νέες ιστοσελίδες και κατ' επέκταση η δημιουργία σχέσης αλληλεπίδρασης μεταξύ των ιστοσελίδων και των χρηστών τους, αλλά, και μεταξύ των χρηστών.

 
Μερικές Συμβουλές για Βελτίωση του Image των ξενοδοχείων PDF Εκτύπωση E-mail
Ενημέρωση - Οικονομία & Τουρισμός
Πέμπτη, 18 Μάρτιος 2010 11:46

la_amada_hotelΟι σύμβουλοι marketing της Tourix δίνουν μερικές συμβουλές για το πως τα ξενοδοχεία μπορούν να βελτιώσουν το image τους, να προσελκύσουν πελάτες και να αυξήσουν το brand loyalty κάτω από τις σημερινές (δύσκολες) οικονομικές συνθήκες.

 
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος»

Σελίδα 6 από 18